Sernik na zimno z porzeczkami

0 (0 ocen)

  • 50 min

Sernik na zimno według przepisu cioci Krystyny.

  • 50 min

Składniki:

  • Kubek 1kg twarogu
    2galaretki truskawkowe + 1 i 1/3szkl gorącej wody
    1 galaretka cytrynowa+1/2szkl gorącej wody
    1galaretka cytrynowa+1/2szkl gorącej wody
    1 łyżeczka żelatyny
    1/2szkl cukru pudru
    2 paczki okrągłych biszkoptów
    1szkl porzeczki czerwonej

Sernik na zimno z porzeczkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na dno blaszki wyłożyć okrągłe biszkopty.
    Przygotować 2 galaretki truskawkowe w 1i 1/3szkl gorącej wody. Pozostawić do stężenia.
    Rozpuścić W 1/2szkl gorącej wody rozrobić galaretkę cytrynową. Pozostawić do stężenia. Pokroić w kostkę.
    W 1/2szkl gorącej wody rozrobić galaretkę cytrynową z łyżeczką żelatyny i cukrem pudrem. Gdy galaretka zacznie lekko tężeć wyrobić z serem. Do masy serowej dodać kostki galaretek i 1/2szkl porzeczek. Masę serową wyłożyć na biszkopty. Gdy masa stężeję na wierzch wylać tężejące galaretki truskawkowe zmieszane z 1/2szkl porzeczek.
    Sernik pozostawić do zastygnięcia
    Smacznego.

Komentarze

Podobne przepisy