sernik na zimno z marcepanem i galaretką

0 (0 ocen)

sernik jest smaczny............SMACZNEGO!!!

Składniki:

  • herbatniki 2 opakowania, sernik 1 opakowanie, mleko 3,2% 450 ml, serek homogenizowany 250 ml, marcepan 200 gram, galaretka truskawkowa 1 opakowanie, galaretka agrestowa 1 opakowanie
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Sernik na zimno z marcepanem i galaretką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • etap 1. wsypać sernik z opakowania, wlać zimne mleko, dodać serek waniliowy homogenizowany i mikserem wyrabiać wg opisu na opakowaniu
  • etap 2.
    marcepan w czekoladzie pokroić na kawałeczki i dodać do sernika, mikserem połączyć składniki
  • etap 3. forma 30x15 cm wyłożona papierem do pieczenia, na dnie ułożyć herbatniki i wyłożyć połowę masy sernikowej..................

    na wierzchu ułożyć herbatniki, lekko je wcisnąć w masę i wyłożyć resztę masy sernikowej, wygładzić wierzch, schować do lodówki
  • etap 4. galaretkę agrestową w 450 ml gorącej wody wymieszać i prawie tężejącą wylać na sernik, schować do lodówki do stęzenia, galaretkę truskawkową w 450 ml gorącej wody wymieszać i zimną wylać na galaretkę, schować do lodówki na kilka godzin
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Galaretka Marcepan Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować