Sernik na zimno z marcepanem i galaretką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.wsypać sernik z opakowania, wlać zimne mleko, dodać serek waniliowy homogenizowany i mikserem wyrabiać wg opisu na opakowaniu
2.
marcepan w czekoladzie pokroić na kawałeczki i dodać do sernika, mikserem połączyć składniki
3.forma 30x15 cm wyłożona papierem do pieczenia, na dnie ułożyć herbatniki i wyłożyć połowę masy sernikowej..................
na wierzchu ułożyć herbatniki, lekko je wcisnąć w masę i wyłożyć resztę masy sernikowej, wygładzić wierzch, schować do lodówki
4.galaretkę agrestową w 450 ml gorącej wody wymieszać i prawie tężejącą wylać na sernik, schować do lodówki do stęzenia, galaretkę truskawkową w 450 ml gorącej wody wymieszać i zimną wylać na galaretkę, schować do lodówki na kilka godzin
Komentarze