Sernik na zimno z kubusiem i galaretką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.żelatynę na 1 litr wsypać do szklanki, wlać do połowy szklanki gorącej wody i rozpuścić żelatynę mieszając, wlać do kubusia o smaku truskawka+banan+marchew+jabłko i wymieszać, zostawić do lekkiego stężenia
2.sernik z opakowania wsypać do pojemnika, wlać zimne mleko, dodać serek waniliowy homogenizowany i mikserem miksować z 4 minuty na dużych obrotach
3.tortownica 24 cm, wyłożyć papierem do pieczenia, na dnie rozkruszyć herbatniki, 7 sztuk zostawić w całości
4.do blaszki wyłożyć sernik i lekko przemieszać z herbatnikami, wygładzić wirzch i wylac tężejącego kubusia i ułożyć całe herbatniki, schować do lodówki do zastygnięcia
5.galaretki rozmieszać w 950 ml gorącej wody i prawie tężejące wylać na sernik, zostawić w lodówce na kilka godzin lub na całą noc
Komentarze