Sernik na zimno z ananasem i czekoladkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Białka ubić ze szczyptą soli potem cukrem. Dodawać po żółtku i ubijać. Na koniec przesiewać budynie z mąką i proszkiem i już mieszać łyżką. Wylać na blaszkę 30x40 wyłożoną papierem. Piec ok. 25-30 min. w 175*.
2.Dżem lekko podgrzać i rozsmarować na biszkopcie.
Poukładać czekoladki.
3.Składniki na masę serową.
4.Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie. Ostudzić do letniego.
Ser zmiksować z pudrem, jogurtem i sokiem. Dolewać żelatynę i miksować krótko. Wyłożyć na warstwę czekoladek.
Na serze poukładać plasterki odsączonego ananasa a w jego środki słodką żurawinę.
5.Galaretki rozpuścić w 1 l. gorącej wody wraz z sokiem z ananasa. Odstawić do lekkiego tężenia. Wylać na górę sernika i całość schłodzić.
Komentarze