Sernik na zimno z truskawkami

0 (0 ocen)

Idealnie delikatny serniczek. Smaczny i szybki.

Składniki:

  • jajka 3 sztuki
    cukier, 3/4 szklanki
    mąka, 1 szklanka
    truskawki, 300 g
    galaretka truskawkowa, 2 sztuki
    serek homogenizowany, 4 opakowania
    serek mascarpone, 250 g
    żelatyna, 1,5 łyżeczki
    cukier, 2 łyżki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Torty Desery

Sernik na zimno z truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Idealnie delikatny serniczek. Smaczny i szybki. 1. Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy na sztywno, dodajemy pod koniec cukier, a następnie żółtka. Na koniec przesiewamy mąką i delikatnie mieszamy. Gotowe ciasto wlewamy do formy i pieczemy ok 20 min. w temp. 180 C. Galaretki rozpuszczamy w 700 g wody i pozostawiamy do lekkiego stężenia. Serek homogenizowany ubijamy, dodając po łyżce serka mascarpone oraz cukier. Jeśli masę mamy sztywną możemy nie dodawać żelatyny. Jeśli jednak masa jest lejąca dodajemy rozpuszczoną żelatynę. Taką masę wylewamy na biszkopt i schładzamy ok 30-40 min. Na sztywną masę układamy owoce - truskawki i zalewamy tężejącą galaretką. Ciasto ponownie schładzamy w lodówce - najlepiej przez całą noc. Smacznego !!

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Truskawki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Na zimno Na zimno

Podobne przepisy

To może cię zainteresować