Sernik na zimno - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Tortownicę o średnicy 26 cm wyłożyć biszkoptami. Żelatynę wsypać do mleka, wymieszać i poczekać aż spęcznieje, następnie podgrzać w kąpieli wodnej i mieszać do całkowitego rozpuszczenia.
2.Śmietanę ubić z cukrem i cukrem waniliowym. Ser zmiksować na puszystą masę, wymieszać z bitą śmietaną i wystudzoną żelatyną. Tak przygotowaną masą serową zalać biszkopty. Wierzch udekorować owocami.
3.Galaretkę rozpuścić z gorącej wodzie, a po wystygnięciu schłodzić w lodówce, żeby zaczęła tężeć i dopiero wtedy wylać ją na sernik. Wtedy nie spłynie pod ser, jak to ma w zwyczaju robić ;)
Smacznego :)
Porady
Sernik można odchudzić i dodać śmietanę 12% lub jogurt :)
Komentarze