Sernik na zimno

0 (0 ocen)

  • 3 godz.

Bardzo łatwy i prosty przepis

  • 3 godz.

Składniki:

  • 1 opakowanie okrągłych biszkoptów
    1/2 słoika dżemu malinowego
    1 galaretka cytrynowa
    2 serki Danio waniliowe

Sernik na zimno - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Galaretkę przygotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu (dodając trochę niej wody wtedy masa lepiej stężeje), i odstawić do wystygnięcia.
    Dno i boki tortownicy wyłożyć biszkoptami.
    Biszkopty które są na spodzie dokładnie pokryć dżemem malinowym.
    Do ostudzonej , lekko już tężejącej galaretki dodać serki i dobrze wymieszać (można też użyć miksera).
    Gotową masę wylać na przygotowane wcześniej biszkopty i dżem.
    Całość odstawić do lodówki

Porady

Proporcje na tortownicę o średnicy 18 cm

Komentarze

Podobne przepisy