Sernik na płatkach kukurydzianych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Gorzką czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, dodajemy płatki kukurydziane, mieszamy, tak, aby wszystkie płatki były oblepione czekoladą
2. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, a następnie wykładamy 'czekoladowe' płatki.
3. Białą czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej
do małego garnuszka wlewamy śmietanę, podgrzewamy, a następnie dodajemy żelatynę, aż całkowicie się rozpuści
w dużej misce miksujemy twaróg z cukrem trzcinowym, następnie dodajemy cukier wanilinowy, powoli wlewamy białą czekoladę i dokładnie mieszamy
na sam koniec dodajemy kremówkę z żelatyną - całość dokładnie mieszamy
4. Masę twarogową przelewamy na nasz spód.
5. Na masę serową wykładamy owoce i zalewamy tężejącą galaretką.
Porady
Ciasto warto wstawić na noc do lodówki by masy dobrze stężały.
Świetnie smakuje podany z listkiem mięty.
Komentarze