Sernik na makaronowym spodzie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.batoniki poobkrawac z czekolady niżem, oddzielic karmel od masy
2.makaron ugotowac i ewentualnie pokroic na mniejsze kawałki, wrzucić na patelnie z łyżką cukru, łyżką masła oraz masą z batoników, gotową masą wyłożyć tortownice o średnicy 21cm
3.część karmelowa z orzechami wymieszać na patelni z masłem orzechowym i wylać na makaron
4.przygotować mase serową:
żółtka utrzeć z cukrem waniliowym i serem, dodać prosze do pieczenia oraz budyń, białka ubić na sztywno ze szczyptą soli, delikatnie wymieszać z masą serową, wylac do tortownicy i piec ok godziny w 180 stopniach
5.łyżke masła, cukru oraz mleko skondensowane i czekolane z batoników rozpuścić w rondelku na gładką mase, wylać na ciepły ale nie gorący sernik
Komentarze