Sernik na cieście kruchym z brzoskwiniami i pianką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto: Składniki zagniatamy i dzielimy na pół. Jedną część wkładamy na 40 minut do lodówki, drugą wylepiamy spód posmarowanej masłem formy (25*37) Pieczemy 10 minut w 180 stopniach.
Masa Serowa: Ser mielimy dodajemy żółtka, cukier, budyń i mleko.Miksujemy ale nie za długo. Z białek ubijamy pianę i delikatnie mieszamy z masą serową. Masę wykładamy na wystudzone ciasto. Pieczemy ok.30 minut w 160 stopniach.
Beza: Białka ubijamy na sztywno, dodajemy stopniowo cukier a na końcu kisiele. Miksujemy.
Brzoskwinie odsączamy z soku i kroimy na kawałki lub paseczki rozkładamy na masie serowej, przykrywamy ubitą pianą. Na wierzch ścieramy resztę ciasta. Wkładamy ponownie do piekarnika i pieczemy 30 minut w 160 stopniach. Studzimy. Posypujemy cukrem pudrem.
Komentarze