Sernik miodowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1)Ciasto: Z podanych składników zagnieść ciasto. Podzielić na 2 części i zawinąć w folię i schładzać w lodówce przez godz. Piec osobno w wyłożonej papierem do pieczenia blasce(24x24cm) przez około 15 min.
2)Masa: Galaretkę rozpuścić w 1 szklance wrzącej wody, wystudzić. Na mleku ugotować budyń z cukrem. Margarynę ucieramy z cukrem pudrem na puch, dodać stopniowo wystudzony budyń i galaretkę.
3)Pierwszy płat ciasta smarujemy dżemem truskawkowymi układamy biszkopty, nasączamy je naparem z herbaty.Wylewamy 2/3 masy i przykrywamy drugim płatem ciasta.Smarujemy masą krówkową i wylewamy 1/3 masy. Dekorujemy startą czekoladą. Schładzamy 6 godz.
Komentarze