Sernik miodowy

0 (0 ocen)

  • 3 godz.

Ciasto mojej rodzinie bardzo smakowało....

  • 3 godz.

Składniki:

  • Ciasto:
    2 i 1/2 szkl mąki tortowej
    200g margaryny
    2 łyżeczki miodu
    1 płaska łyżeczka sody oczyszczonej
    1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
    1 jajko
    5 łyżeczek cukru

    Masa:
    2 szkl mleka
    1 budyń waniliowy
    1 galaretka wiśniowa
    7 łyżeczek cukru
    250g margaryny
    3 łyżki cukru pudru
    1 szkl wrzącej wody

    Dodatkowo:
    1 mały słoik dżemu truskawkowego
    1 mała puszka masy krówkowej o smaku kokosowym
    1 op biszkoptów
    napar z herbaty
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Miodownik Desery

Sernik miodowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1)Ciasto: Z podanych składników zagnieść ciasto. Podzielić na 2 części i zawinąć w folię i schładzać w lodówce przez godz. Piec osobno w wyłożonej papierem do pieczenia blasce(24x24cm) przez około 15 min.
    2)Masa: Galaretkę rozpuścić w 1 szklance wrzącej wody, wystudzić. Na mleku ugotować budyń z cukrem. Margarynę ucieramy z cukrem pudrem na puch, dodać stopniowo wystudzony budyń i galaretkę.
    3)Pierwszy płat ciasta smarujemy dżemem truskawkowymi układamy biszkopty, nasączamy je naparem z herbaty.Wylewamy 2/3 masy i przykrywamy drugim płatem ciasta.Smarujemy masą krówkową i wylewamy 1/3 masy. Dekorujemy startą czekoladą. Schładzamy 6 godz.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Miód

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować