Sernik milki way - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.ciasto
- Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia dodać cukier puder mleko w proszku,żółtko i masło zagnieść ciasto
- ciastem wyłożyć tortownicę 28 cm widelcem nakłuć ciasto piec 20 minut 180 stopni
2.Masa serowa
- ser przecisnąć przez praskę do ziemniaków lub zmielić przez maszynkę
- Do sera dodać żółtka, cukier,cukier waniliowy,budynie,mleko w proszku rozpuszczone zimne masło skórkę cytrynową Wszystko razem zmiksować
- Z białek ubić pianę połączyć delikatnie z serem
- Wlać ser na podpieczony spód piec 180 stopni przez 15 minut później zmniejszyć na 150 stopni piec 1 godzinę studzić przy uchylonych drzwiczkach piekarnika
3.Polewa
- rozpuścić czekoladę i masło w kąpieli wodnej dodać kilka łyżek przegotowanej wody
4.Posypka
- miękkie masło utrzeć z cukrem dodać mleko w proszku wyrobić rękami masę dać schłodzić do lodówki lepiej zrobić dzień wcześniej
5.- Na wystudzony sernik zetrzeć na grubej tarce część posypki zalać polewą i na górę drugą część posypki
Komentarze