Sernik malinowa rozpusta - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasteczka pokruszyć lub zmiksować malakserem, dodać roztopione masło
z czekoladą. Wszystko dokładnie wymieszać i wyłożyć spód tortownicy (moja ma kształt kwiatka o średnicy 23cm). Wstawić do lodówki.
2.Mus malinowy
Maliny zagotować w 1/2 szklanki wody, dodać cukier puder, galaretkę, dokładnie wymieszać i doprowadzić do wrzenia, następnie ostudzić.
3.Ser z wiaderka przełożyć do miski, zmiksować z sokiem z cytryny, cukrem pudrem, aromatem śmietankowym, następnie dodawać stopniowo skondensowane mleko cały czas miksując. Na końcu dodać rozpuszczoną żelatynę, dokładnie wymieszać i całość podzielić na dwie części. Do jednej
z części dodać 3/4 szklanki malinowego musu i dokładnie wymieszać.
4.Na spód z ciasteczek wyłożyć masę serowo-malinową, wstawić do lodówki na 30 minut. Po tym czasie wyłożyć pozostałą masę serową i ponownie wstawić
do lodówki na 30 minut.
5.Na wierzchu wylać pozostały mus malinowy i udekorować sernik według uznania.
Komentarze