Sernik jogurtowy z masą jagodową

0 (0 ocen)

  • 60 min

Lekki sernik na zimno, na spodzie ciasteczkowym z masą jagodową.

  • 60 min

Składniki:

  • 200g sera twarogowego półtłustego,
    400 ml jogurtu naturalnego gęstego,
    4 łyżeczki żelatyny rozpuszczone w 1/3 szkl wody,
    cukier puder 6 łyżeczek,
    1 słoiczek konfitury jagodowej lub kubek zmiksowanych jagód,
    1 galaretka o smaku owoców leśnych rozpuszczona w 1 szkl wody,
    200g pierniczków (lub dowolnych ciasteczek),
    2 łyżki masła
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Serniki Desery Galaretki

Sernik jogurtowy z masą jagodową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierniczki utrzeć z masłem wyłożyć tortownicę o śr 19 cm, dobrze ugnieść i schłodzić najlepiej w zamrażalce 20 min. Żelatynę rozpuścić, schłodzić. Galaretkę rozpuścić schłodzić, gdy ostygnie wymieszać z konfiturą lub zmiksowanymi jagodami. Ser, jogurt i cukier zmiksować na gładką masę dodać na końcu żelatynę i delikatnie wymieszać. Masę wylać na schłodzony spód pierniczkowy. Schłodzić. Na zastygniętą masę wylać masę z galaretki i jagód. Schłodzić do stężenia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Galaretka Jagody Owoce Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Na zimno Na zimno

Podobne przepisy

To może cię zainteresować