sernik jogurtowy z galaretką

0 (0 ocen)

  • 60 min

szybki w wykonaniu, mało słodki i mało kaloryczny serniczek z truskawkami

  • 60 min

Składniki:

  • Masa serowa:
    250g sera twarogowego półtłustego
    250g jogurtu naturalnego
    3 łyżeczki żelatyny
    1/4 szkl. wody (do rozpuszczenia żelatyny)
    4 łyżeczki cukru pudru (można dać więcej wtedy serniczek będzie bardziej słodki mnie taka ilość odpowiada i sernik jest bardziej fit)
    Dodatkowo:
    ok 300g truskawek
    ja dałam 1/4 galaretki truskawkowej rozpuszczonej w 1/2 szkl. wody, ale można dać 1 całą galaretkę rozpuszczonej w ilości wody z opakowania, wtedy galaretka pokryje owoce
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Serniki Sernik na zimno Desery

Sernik jogurtowy z galaretką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Truskawki obrać z szypułek, umyć, osuszyć i przekroić na połówki. Tortownicę o średnicy 19 cm wyłożyć truskawkami (boki i spód).
    Masa serowa:Żelatynę rozpuścić w 1/4 szkl, wody ostudzić. Ser wymieszać z jogurtem i cukrem na gładką masę, na koniec dodać żelatynę i delikatnie wymieszać, schłodzić do stężenia masy serowej.
    Wierzch masy serowej udekorować truskawek
    Galaretkę rozpuścić w wodzie, schłodzić, gdy zacznie tężeć wylać na masę serową.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jogurt Owoce Ser biały Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować