Sernik jogurtowy z borówkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1.Czekoladę posiekać i stopić. Lekko schłodzić. Miękka margarynę
utrzeć z cukrem pudrem i szczyptą soli. Ucierając dodawać jajka.
Dodać czekoladę.Połączyć mąkę z proszkiem do pieczenia i
dodawać porcjami do masy. Tortownicę o średnicy średnicy 22 - 24 cm. posmarować tłuszczem i posypać mąką. Wlać ciasto. piec w temp.180 stopni przez 25 minut. Ostudzić
2.Borówki umyć,osuszyć.
3.Żelatynę rozpuścić w 120ml gorącej wody. Jogurt połączyć
z cukrem pudrem.Ostudzoną żelatynę połączyć 3
łyżkami jogurtu a następnie wymieszać z resztą jogurtu
4.Dodać borówki i połączyć z kremem jogurtowym.
5.Na biszkopt wlać krem i wstawić do lodówki na 3 godz.
Komentarze