Sernik kajmakowy

5 (176 ocen)

  • 1 godz. 40 min

Palce lizać.

  • 1 godz. 40 min

Składniki:

  • Składniki na biszkopt:
    7 jajek
    1,5 szkl. cukru
    1,5 szkl. mąki
    2 łyżki kakao
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    Składniki na placek serowo - kajmakowy:
    1 kg sera białego ( zmielonego )
    4 jajka
    1 puszka masy krówkowej
    1/2 kostki masła
    2 budynie krówkowe
    Składniki na masę:
    2 serki waniliowe homogenizowane
    1 kostka masła
    2-3 łyżki cukru pudru
Wystaw ocenę:

5 (176 ocen)

Zobacz również:

Desery Biszkopty

Sernik kajmakowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Biszkopt: Białka ubić z cukrem na sztywno ,dodać żółtka, ubijać. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i kakao, dodać do masy jajeczno - cukrowej i wymieszać. Wylać do blachy o wym. dno blachy 37x21 Piec ok 25 minut w temp .180 s C. Po wystudzeniu przekroić na pół.
    placek serowo - krówkowy: Żółtka utrzeć z masłem dodając ser i masę krówkową. Dodać proszek budyniowy i pianę z białek ubitą na sztywną pianę. Przelać do blachy o wym. dno blachy 37x21 Piec ok 50 minut w temp. 180 s C.
    Wykonanie masy: Masło z cukrem pudrem utrzeć na puch dodając po łyżce serek.
    Złożenie ciasta: Biszkopt - połowa masy - placek serowo - krówkowy - reszta masy - biszkopt - polewa czekoladowa.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Masa krówkowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować