Sernik kajmakowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt: Białka ubić z cukrem na sztywno ,dodać żółtka, ubijać. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i kakao, dodać do masy jajeczno - cukrowej i wymieszać. Wylać do blachy o wym. dno blachy 37x21 Piec ok 25 minut w temp .180 s C. Po wystudzeniu przekroić na pół.
placek serowo - krówkowy: Żółtka utrzeć z masłem dodając ser i masę krówkową. Dodać proszek budyniowy i pianę z białek ubitą na sztywną pianę. Przelać do blachy o wym. dno blachy 37x21 Piec ok 50 minut w temp. 180 s C.
Wykonanie masy: Masło z cukrem pudrem utrzeć na puch dodając po łyżce serek.
Złożenie ciasta: Biszkopt - połowa masy - placek serowo - krówkowy - reszta masy - biszkopt - polewa czekoladowa.
Komentarze