sernik gotowany, podwójnie śmietankowy

0 (0 ocen)

  • 20 min

śmietankowy sernik, na otrębowym biszkopcie - dukan

  • 20 min

Składniki:

  • biszkopt, składniki:
    4 łyżki otrębów - zmieliłam
    3 całe jaja, 1 białko
    1 budyń śmietankowy
    słodzik
    1 łyżeczka proszku do pieczenia

    ser, składniki:
    ser z wiaderka lub w kostkach - 750g
    2 całe jaja, 1 żółtko
    1 budyń śmietankowy
    słodzik
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Serniki Desery

Sernik gotowany, podwójnie śmietankowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. * białka z odrobiną soli ubijamy na gęstą pianę
    * otręby, słodzik, budyń, proszek i żółtka - miksujemy - wychodzi sucha masa, więc stopniowo dodajemy po łyżce piany (dodałam 4) - miksujemy
    * do masy dodajemy resztę piany - mieszamy
    * masę wlewamy do tortownicy, pieczemy ok 25minut w temp180

    * wszystko razem miksujemy, wstawiamy na ogień, i mieszamy ok 10 minut, aż ser zacznie bulgotać i zgęstnieje
    * gotowy biszkopt wyciągamy z tortownicy, usuwamy folię, i z powrotem wkładamy do tortownicy
    * na biszkopt nakładamy masę serową i odkładamy by ostygło - można później włożyć do lodówki

Porady

* ciasto oczywiście można zrobić na innym budyniu, myślę że czekoladowy będzie równie dobry :) * smak budyniu jest mocno wyczuwalny, więc jeśli ktoś nie lubi takiego sernika - użyć tylko pół opakowania budyniu, lub zrobić ciasto z 1kg sera i większej ilości jaj tortownica średnicy 20cm, wyłożona folią aluminiową

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Otręby Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować