Sernik gotowany

5 (164 ocen)

  • 3 godz.

Inna wersja niż poprzednio, zdecydowanie bardziej udana :)

  • 3 godz.

Składniki:

  • ciasto:
    3 szklanki mąki
    1 kostka margaryny
    3/4 szklanki cukru pudru
    2 jaja
    2 łyżki miodu
    2 łyżki mleka
    1 łyżeczka sody oczyszczonej
    1 cukier waniliowy
    masa serowa:
    1 kg sera na sernik
    15 dkg masła
    5 jajek
    1/2 szklanki mleka
    3/4 szklanki cukru kryształu
    1 cukier waniliowy
    1 budyń waniliowy na 3/4 litra mleka
    do dekoracji:
    polewa
    wiórki kokosowe
Wystaw ocenę:

5 (164 ocen)

Zobacz również:

Serniki Desery

Sernik gotowany - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Gotowe placki 1. Z podanych składników zagnieść ciasto i schłodzić, najlepiej w zamrażarce. Podzielić na trzy części. Piec na złoty kolor w piekarniku rozgrzanym do 180-200 stopni, około 15-20 minut. (blaszka 25x40 cm)
  • Gotowy sernik 2. Ser, jajka, masło, cukier i cukier waniliowy włożyć do garnka i miksując podgrzewać na małym ogniu. Kiedy masa będzie jednolita, wlać do niego budyń rozprowadzony w mleku i nadal miksując doprowadzić do zagotowania. Masa powinna zgęstnięć. Gorącą masą przełożyć placki. Wierzch udekorować polewą i wiórkami kokosowymi.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ser biały

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować