Sernik bałkański

4.5 (143 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Lekki, puszysty, pyszny serniczek, który jest jednocześnie bardzo prosty i szybki w przygotowaniu.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • - 3 duże jogurty greckie
    - 7 jaj
    - 2 budynie śmietankowe
    - 3/4 szkl. oleju
    - 1 i 1/2 szkl. cukru
    - cukier waniliowy
    - duża paczka biszkoptów okrągłych
Wystaw ocenę:

4.5 (143 ocen)

Zobacz również:

Desery

Sernik bałkański - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą blasze rozkładamy biszkopty.
    Żółtka ucieramy z budyniem, dodajemy olej i jogurty.
    Białka ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym dodajemy do masy jogurtowej i rozprowadzamy.
    Wlewamy na blachę i pieczemy około 1 godz. w 160 stopniach.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować