SERNIK CZEKOLADOWY Z WINOGRONEM

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Uwielbiam serniki, jak i moja rodzina.Eksperymentuję z różnymi składnikami, żeby nie było nudne. Ten jest potrójnie czekoladowy na zimno.

  • 2 godz.

Składniki:

  • biszkopt czekoladowy:
    -6 jajek
    -1 gorzka czekolada
    -3 łyżki mleka
    -200 g. cukru
    -100 g.mąki
    -1,5 łyżeczki proszku do pieczenia

    masa serowo- czekoladowa:
    -1 kg. sera twarogowego z wiaderka(tutaj dałam imperiali)
    -2 białe czekolady
    -2 deserowe czekolady
    -500 ml. śmietanki 30 %
    -5 łyżek pudru cukru(tutaj puder trzcinowy)
    -2 śmietan-fixy
    -8 łyżeczek żelatyny
    -1/2 szklanki gorącej wody

    kiść winogrona
    4 galaretki z kiwi, można inne
    5 szklanek zagotowanej, gorącej wody
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Serniki Desery Biszkopty Galaretki

Sernik czekoladowy z winogronem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • biszkopt 1. biszkopt:
    Czekoladę wraz z mlekiem, rozpuścić nad parą. Ostudzić do letniego i dodać tu żółtka i zmiksować. Białka ubić ze szczyptą soli, potem cukrem.Porcjami przekładać do czekolady i lekko wkręcać łopatką, lecz nie za długo. Dosiać mąkę z proszkiem i też wymieszać. Wyłożyć na blaszkę 30x40, papierem do pieczenia.
    Piec ok. 25 min. w 175 *.
    Po upieczeniu, zdjąć papier, ostudzić biszkopt. Włożyć z powrotem do blaszki.
  • rozpuszczanie czekolad 2. masa:
    Do 2 miseczek wlać, po połowie śmietanki. Do jednej włożyć białą czekoladę w kostkach a drugiej ciemną. Rozpuścić czekolady nad parą.
  • masa serowa 3. Ostudzić i schłodzić w lodówce, najmniej pół godziny.
    Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie i ostudzić do letniego.
    Ser zmiksować z cukrem i podzielić na 2 części.
    Śmietankę czekoladową białą czy ciemną,ubić z 1 śmietan-fixem, potem połową sera. Następnie tak samo postąpić z drugą czekoladową śmietanką. Teraz wmiksować po połowie żelatyny.(ważne, żeby któraś masa, szybciej nie zgęstła)
    Kłaść pasami na przemian, na biszkopt.
  • wzorek na serze 4. Trzonkiem łyżki, poprzeciągać, w górę, w dół.
  • przygotowanie owoców 5. Winogrona umyć, przekroić i jak możliwe wyjąć pestkę. Przeciętą stroną poukładać, na ręczniku papierowym, w celu usunięcia nadmiaru soku.
  • warstwa winogron 6. Poukładać na serniku, lekko wciskając.
  • warstwa galaretki 7. Galaretki rozpuścić w gorącej wodzie i ostudzić do lekkiego tężenia.Wylać na sernik i schłodzić w lodówce.
  • moje wypieki 8. moje wypieki:
    mój sernik, oraz testowane,
    http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/biszkopt-z-musem-sliwkowym-i-bita-smietana
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Galaretka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować