Sernik czekoladowo-orzechowy z mlekiem w proszku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Herbatniki połamać na kawałki i przy użyciu blendera zmielić na pył. Wymieszać z orzechami laskowymi oraz stopionym masłem. Wyłożyć na dno tortownicy o śr. 27cm. Schłodzić.
2.Twaróg zmielić, utrzeć z cukrem. Kolejno wbijać jajka. Dodać jogurt naturalny oraz mleko w proszku i krem czekoladowy. Dokładnie utrzeć. Mieszając, powoli wlewać śmietankę. Dokładnie wymieszać i przelać na przygotowany spód. Piec ok. 60minut w temp. 160st. Ostudzić w uchylonym piekarniku, następnie wstawić sernik do lodówki.
3.Miękkie masło utrzeć ze zmielonymi orzechami oraz cukrem pudrem. Następnie, stale ucierając, powoli wlewać śmietankę. Krem rozsmarować na wierzchu sernika. Przechowywać w lodówce.
Komentarze