Sernik cappuccino - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Przygotowanie:
Herbatniki z kakao wkładamy do malaksera i mielimy na „piasek”,
dodajemy rozpuszczone masło i dokładnie wszystko mieszamy.
Herbatnikami wykładamy dno tortownicy.
Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni na 10 minut.
Wyciągamy, studzimy.
Miksujemy ser z cukrem do uzyskania gładkiej konsystencji.
Dodajemy po jednym jaju, kolejne dodajemy kiedy poprzednie połączy się z masą.
Śmietanę mieszamy z kawą i likierem kawowym, wlewamy do sera,
dodajemy mąkę i miksujemy na najniższych obrotach aż masa zrobi się jednolita.
Ciasto wlewamy na podpieczony spód, wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni,
pieczemy godzinę, jeśli trzeba 5-10 minut dłużej.
Zostawiamy w uchylonym piekarniku do całkowitego ostygnięcia.
Wkładamy do lodówki na 5-6 godzin.
Dekorujemy czekoladowa posypką.
Smacznego!
Komentarze