serniczki z kaszy z musem malinowo-rabarbarowym

0 (0 ocen)

  • 40 min

pyszne serniczki z słodko- kwaśnym musem z rabarbaru i malin.

  • 40 min

Składniki:


  • na 4 porcje :


    mleko pełne 2 szklanki
    cukier puder 3 łyżki
    kasza manna 3- 4 łyżki
    jajko 2 sztuki
    masło 2 łyżki


    mus :
    rabarbar mrożony 1 szklanka
    galaretka czerwona np.malinowa 1 sztuka
    sok malinowy 1/2 szklanki
    maliny mrożone 1 szklanka ( kilka sztuk zostawić do dekoracji)

Serniczki z kaszy z musem malinowo-rabarbarowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. zagotować mleko zdjąć z ognia dodać kaszę i mieszać następnie dodać masło , jajka ubić z cukrem na puch stopniowo dodawać do przestudzonej kaszy,foremki wysmarować masłem , masę przelać do foremek na 3/4 wysokości ,piekarnik nagrzać do 160 stopni ,wstawić foremki do większego naczynia ,w które wlać wrzątek ,piec 30 minut, po upieczeniu ostudzić ,
    mus :
    rabarbar i maliny wrzucić do garnka dolać sok i na bardzo małym ogniu podgrzewać ,jak zacznie się gotować wsypać galaretkę ,wymieszać i odstawić do schłodzenia,zimne serniczki polewać musem i udekorować malinami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy