Serniczki w kokilkach

4.5 (150 ocen)

  • Dla 6 osób
  • Średni

Serniczki w kokilkach, konkurs_podwieczorek

  • Dla 6 osób
  • Średni

Składniki:

  • - ser biały 3 krotnie zmielony: 0.5 kilograma
    - kremówka: 0.5 litra
    - jajka: 6 sztuk
    - cukier puder: 15 dekagramów
    - budyń śmietankowy: 1 sztuka
    - kilka kropli olejku śmietankowego: 4 szczypty
    - masło: 3 łyżki
    - bułka tarta: 3 łyżki
Wystaw ocenę:

4.5 (150 ocen)

Zobacz również:

Serniki Desery

Serniczki w kokilkach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ser, żółtka, cukier, budyń, olejek - do malaksera utrzeć na gładką masę. Ubić śmietanę oraz pianę z białek. Do masy serowej delikatnie dodać ubitą śmietanę i pianę z białek, lekko wymieszać. Kokilki wysmarować tłuszczem, posypać bułką tartą, wylać masę. Włożyć do zimnego piekarnika piec w 170 st. ok. 40min. Po upieczeniu boki oddzielić nożem, aby sernik równo opadł.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować