Serek wiejski z rzodkiewką i jajkiem

4.5 (156 ocen)

Serek wiejski jest pyszny zarówno bez dodatków, jak i z nimi. I na słodko i na słono. Jest lekki i puszysty, dobry do wszystkiego. Sałatka jest łatwa i szybka w wykonaniu, a przy tym przepyszna. Sałatka jest idealna na śniadanie albo kolację, albo jako przekąska do pracy.

Składniki:

  • 200g serka wiejskiego
    5-7 rzodkiewek
    1 jajko ugotowane na twardo
    1 łyżka majonezu
    Sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (156 ocen)

Zobacz również:

Jajko Przystawki Ser

Serek wiejski z rzodkiewką i jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajko, ugotowane na twardo, kroimy z grubą kostkę.
    Rzodkiewkę ścieramy na tarce (duże oczka), odsączamy. Następnie na sitko przesypujemy serek, aby odsączyć nadmiar wody. Do miski wkładamy wszystkie składniki, doprawiamy do smaku solą i pieprzem oraz łyżką majonezu. Mieszamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Rzodkiewka Serek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Dania do pracy

Podobne przepisy

To może cię zainteresować