Serduszka z kaszą gryczaną

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Podroby wracają do łask, a serduszka są nie tylko pyszne ale także zdrowe dlatego jako pasjonatka fitnessu i zdrowego stylu życia przygotowuję ja dla mojej rodziny.

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • 500 g serduszek drobiowych
    2 marchewki
    4 ząbki czosnku
    2 liście laurowe
    pietruszka suszona- łyżeczka płaska
    słodka papryka - łyżeczka płaska
    szczypta kolendry
    szczypta bazylii
    pieprz
    sól
    kurkuma
    olej rzepakowy do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Serduszka z kaszą gryczaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Serduszka myjemy, przekrawamy na pół i czyścimy z żyłek i resztek krwi a następnie osuszamy papierem.
    2. Kroimy cebulę w kostkę, marchew w talarki, czosnek w talarki.
    2. Na rozgrzany olej rzepakowy wrzucamy serduszka i podpiekamy ok 5 min.
    3. Dodajemy cebulę, czosnek oraz przyprawy i razem podsmażamy chwilę.
    4. Dolewamy szklankę wody i marchew, przykrywamy a następnie dusimy ok 60 min, w razie potrzeby dodając płyn.
    5. Gotowe serduszka podajemy na kaszy gryczanej w towarzystwie brokuła i buraczków a całość posypujemy zieloną cebulką.
    Smacznego!

Porady

Przepis czasem modyfikuję, dodając groszek zielony lub ogórki kiszone do serduszek pod koniec duszenia. Serduszka wychodzą równie pyszne przygotowywane w całości, bez przekrawania.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza gryczana Podroby

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować