Serduszka twarogowe smażone

0 (0 ocen)

  • 40 min

Pyszne i bardzo szybko do zrobienia serduszka smażone

  • 40 min

Składniki:


  • 25 dkg twaróg
    1,5 szklanki mąki
    1 szt jajko
    1 szt cukier waniliowy


    2 łyżki cukier puder
    3 łyżki śmietana 18 proc
    1/2 łyżeczki soda oczyszczona
    1 litr oleju
    cukier puder do posypania serduszek

Serduszka twarogowe smażone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.












    Do miski wsypujemy mąkę ,cukier waniliowy,cukier puder wbijamy jajko
    ,śmietanę mieszamy z sodą wlewamy do mąki. kruszymy twaróg.
    Wyrabiamy ręką ciasto.
    Ciasto wałkujemy nie za cieńko wycinamy foremką serduszka w
    środku tez wycinamy kółeczko. Do niskiego rondla wlewamy litr oleju rozgrzewamy.
    Jak olej się rozgrzeje wrzucamy serduszka i smażymy z dwóch
    stron na złoty kolor.Po usmażeniu odsączamy na ręczniku papierowym.
    Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem

    POLECAM!!!

Porady

Serduszka najlepiej smakują na ciepło.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy