Serduszka drobiowe w jarzynach

2 (2 ocen)

Moja rodzina bardzo lubi tak przyrządzone serca drobiowe.

Składniki:

  • 1 kg serc drobiowych
    4 marchewki
    1 pietruszka
    kawałek selera
    biała część pora
    2 ząbki czosnku
    100 ml gorącej wody
    300 ml śmietany 30%
    1 łyżka sosu worcester
    sól
    pieprz
    papryka chilli
    papryka słodka
    1 łyżka masła klarownego lub olej
Wystaw ocenę:

2 (2 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Gulasz Ser

Serduszka drobiowe w jarzynach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • tarcie warzyw 1. Marchewkę, pietruszkę, seler, obrać, umyć, osuszyć, potrzeć na słupki. Por umyć, osuszyć, pokroić w paseczki.
  • podsmażanie serc 2. Serca umyć, osuszyć, oczyścić, pokroić na mniejsze kawałki (ja pokroiłam w grubsze plastry). Na patelni rozgrzać masło, podsmażyć serca.
  • Dodanie warzyw 3. Do podsmażonych serc dodać warzywa. Smażyć około 5 min. Wlać sos, dodać przyprawy oraz przeciśnięty przez praskę czosnek oraz wodę, dusić ok 10 min.
  • Smacznego! 4. Po tym czasie wlać śmietanę, dusić pod przykrycie, od czasu do czasu mieszając aż serca będą miękkie. Najlepiej smakują podane z ryżem. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować