Ser camembert w panierce z żurawiną

4.47 (174 ocen)

  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Letnie wieczory przy stole - przystawka.

  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • - ser camembert (naturalny): 1 sztuka
    - Jajko (roztrzepane): 1 sztuka
    - bułka tarta: 3 łyżki
    - olej (do smażenia): 3 łyżki

    - żurawina (konfitura): 2 łyżki
Wystaw ocenę:

4.47 (174 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Ser camembert w panierce z żurawiną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ser obtoczyć w roztrzepanym jajku, następnie w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z obydwu stron do lekkiego zrumienienia.
  • 2. Podawać na ciepło z dodatkiem konfitury żurawinowej w towarzystwie ulubionego białego wina.
  • 3. Uwagi: Jest to porcja na jedną osobę. W zależności od liczby gości należy przygotować odpowiednią ilość porcji.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować