Semifreddo truskawkowe

4.5 (165 ocen)

  • 5 godz.
  • Dla 5 osób

Mimo, że jest bardzo kaloryczne to wszyscy za nim przepadają.

  • 5 godz.
  • Dla 5 osób

Składniki:

  • * 1 jajko
    * 2 żółtka
    * 1/2 szklanki cukru
    * 1 łyżka cukru wanilinowego
    * 1 szklanka śmietanki kremówki
    * 300 g truskawek
Wystaw ocenę:

4.5 (165 ocen)

Zobacz również:

Desery

Semifreddo truskawkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Semifreddo truskawkowe 1. Do miski wbić jajko, dodać żółtka, cukier, cukier wanilinowy i wymieszać. Zawiesić miskę na garnku z lekko gotującą się wodą. Ubijać masę przez kilka minut na gorącej parze aż będzie puszysta. Zdjąć miskę z garnka i ubijać dalej przez następne kilka minut aż masa ostygnie. Truskawki zmiksować na mus. W czystej misce ubić śmietankę kremówkę na sztywną pianę. Dodać ją razem ze zmiksowanymi truskawkami do ubitej masy jajecznej i wszystko dokładnie wymieszać. Masę wylać do silikonowych foremek i wstawić do zamrażalnika na całą noc.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować