• Dla 4 osób
  • Łatwy

Surowa przekąska kuchni japońskiej.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - łosoś (filet świeży, surowy): 300 gramów
    - tuńczyk (filet świeży, surowy): 300 gramów
    - ryba maślana (filet świeży, surowy): 300 gramów
    - sos sojowy: 5 łyżek
    - pasta wasabi: 4 łyżeczki
    - musztarda: 2 łyżeczki
    - rzodkiew (japońska): 2 sztuki
    - imbir (marynowany): 2 łyżeczki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ryba Przystawki

Sashimi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę myjemy i kroimy w plastry grubości 1 cm. Rzodkiew należy zetrzeć. Ułożyć plastry ryby na rzodkwi.
  • 2. Sos sojowy, wasabi i musztardę wymieszać i podawać jako sos w oddzielnym naczyniu. Jako dodatek podać marynowany imbir.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Łosoś Ryby Tuńczyk

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Japońska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować