Saszetki z orientalną sałatką i wędzonym łososiem

0 (0 ocen)

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Czasami zamiast "zwykłej" sałatki chcesz podać coś ekstra, żeby uczynić akurat tę kolację bardziej uroczystą albo poprostu roznosi się kulinarna energia i szukasz czegoś więcej...

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • SKłADNIKI GłóWNE:
    - arkusz papieru ryżowego: 6 sztuk
    - miks sałat: 0.5 opakowania
    - łosoś wędzony: 20 dekagramów
    - chili: 1 sztuka
    - szczypiorek - gałązka: 6 sztuk
    - szczypiorek pokrojony: 1 łyżka
    - ogórek małosolny: 1 sztuka
    - sezam ziarno: 3 łyżki
    - olej sezamowy: 1 łyżka
    SOS:
    - oliwa z oliwek: 3 łyżki
    - sos sojowy: 1 łyżka
    - sok z limonki: 1 łyżka
    - ocet ryżowy: 1 łyżka
    - miód płynny: 1 łyżka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Saszetki z orientalną sałatką i wędzonym łososiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Saszetki - etap I 1. Przygotowujemy sos z podanych składników i łączymy go z sałatą. Papier ryżowy moczymy i układamy na desce.
  • Saszetki - etap II 2. Na elastycznym papierze układamy (dzieląc wcześniej nasze składniki na 6 porcji) sałatę, łososia, pokrojonego ogórka, posypujemy chili, szczypiorkiem i sezamem.
  • Saszetki - etap III 3. Z papieru tworzymy saszetki i zawiązujemy je gałązkami szczypiorku jak na zdjęciu.
  • Saszetki - etap IV 4. Saszetki układamy na talerzu, skrapiamy olejem sezamowym i podajemy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papier ryżowy Sałata Sezam

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować