Ciasto salceson inaczej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto: kefir, jajka, sodę i kakao wymieszaj, dodaj owoce.
Kruszonka: margarynę stop, dodaj resztę składników, połącz. Do kruszonki wlej ciasto, wymieszaj. Wlej do prostokątnej formy. Piecz 45 min. w temp. 180 C.
Krem: pół szklanki mleka rozrób z mąkami. Resztę mleka zagotuj z cukrem, dodaj rozrobione mąki, zagotuj. Budyń ostudź. Margarynę utrzyj, dodając stopniowo budyń i aromat waniliowy.
Galaretkę przygotuj według instrukcji. Ciasto przekrój na dwa placki. Spód posmaruj połową kremu, biszkopty zamocz w tężejącej galaretce tak aby trochę nawilgły. Drugi placek posmaruj resztą kremu. Posmarowaną stroną ułóż na biszkoptach. Polej roztopioną czekoladą.
Komentarze