Sałatka ze szprotkami

4.5 (162 ocen)

  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Upalna pogoda nie sprzyja obżarstwu… Dlatego dzisiaj mam dla Was lekką sałatkę ze szprotkami. Sałata, migdały i szprotki tworzą ciekawe połączenie, a dodatek w postaci czerwonej cebulki wzmacnia smak.

  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:


  • - sałata lodowa: 3 plastry
    - świeża rukola: 1 pęczek
    - szprotki w oliwie: 0.5 opakowania
    - migdały: 1 łyżka
    - cebula czerwona: 0.5 sztuki
    - oliwa z oliwek: 2 łyżeczki
    - sól i pieprz: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

4.5 (162 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka ze szprotkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sałatę rozrywamy na mniejsze kawałki i wrzucamy do miseczki. Dodajemy listki rukoli i całość zalewamy łyżeczką oliwy. Dodajemy migdały i cebulkę. Całość doprawiamy solą, świeżo mielonym pieprzem i cytryną. Na koniec na sałatkę kładziemy kilka szprotek i posypujemy resztą pokrojonej cebulki.
  • 2. Więcej przepisów znajdziecie na blogu: http://www.smacznykasek.com. Zapraszam!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Migdały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Piknik

Podobne przepisy

To może cię zainteresować