Upalna pogoda nie sprzyja obżarstwu… Dlatego dzisiaj mam dla Was lekką sałatkę ze szprotkami. Sałata, migdały i szprotki tworzą ciekawe połączenie, a dodatek w postaci czerwonej cebulki wzmacnia smak.
Dla 1 osoby
Łatwy
Składniki:
- sałata lodowa: 3 plastry
- świeża rukola: 1 pęczek
- szprotki w oliwie: 0.5 opakowania
- migdały: 1 łyżka
- cebula czerwona: 0.5 sztuki
- oliwa z oliwek: 2 łyżeczki
- sól i pieprz: 1 szczypta
Sałatka ze szprotkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Sałatę rozrywamy na mniejsze kawałki i wrzucamy do miseczki. Dodajemy listki rukoli i całość zalewamy łyżeczką oliwy. Dodajemy migdały i cebulkę. Całość doprawiamy solą, świeżo mielonym pieprzem i cytryną. Na koniec na sałatkę kładziemy kilka szprotek i posypujemy resztą pokrojonej cebulki.
2.Więcej przepisów znajdziecie na blogu: http://www.smacznykasek.com. Zapraszam!
Komentarze