Sałatka ze szpinaku z cieciorką, granatem i ricottą z chia

0 (0 ocen)

  • 5 min

Nie wyobrażam sobie włoskiej kuchni bez serów, ale nie tylko tych twardych, Uwielbiam ricottę, kremowa i jak się okazuje smaczna nie tylko w klasycznych połączeniach.

  • 5 min

Składniki:

  • 2 garście szpinaku baby
    1/2 puszki konserwowej cieciorki
    1/4 kubeczka sera ricotta
    pestki z 1/2 świeżego granatu
    2 łyżeczki nasionek chia
    oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia

Sałatka ze szpinaku z cieciorką, granatem i ricottą z chia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szpinak rozkładamy na talerzu, na liściach układamy cieciorkę bez zalewy.
    Posypujemy pestkami granatu i przy pomocy łyżeczki nakładamy na liściach ser ricotta. Skrapiamy oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia.
    Posypujemy nasionkami chia, zwanymi także szałwią hiszpańską.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy