sałatka ze szczyptą mięty

0 (0 ocen)

  • 15 min

Bardzo lubię łączyć w potrawach świeże i suszone zioła i to one są zawsze podstawą moich dań. Tak też jest w wiosennej sałatce ze szczyptą mięty. Uwielbiam ją za świeży, orzeźwiający smak mięty i bazylii. Myślę, że to dobra propozycja na piknik pod chmurką:)

  • 15 min

Składniki:

  • - 1 główka sałaty lub mieszanka sałat
    - pomidorki koktajlowe (ok. 10 -15 szt.)
    - mozzarella w kulkach (1 opakowanie)
    - świeża mięta i bazylia (po 1 garści)
    - 2 ząbki czosnku
    - 2 łyżki oliwy z oliwek
    - kolorowe zioła do sałatek Kamis z płatkami kwiatów nagietka i lawendy
    (1 łyżeczka)
    -sol pieprz

Sałatka ze szczyptą mięty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sałatę drzemy na kawałki lub korzystamy z gotowej mieszanki.
    Pomidorki kroimy na pół. Miętę i bazylię siekamy. Dodajemy kulki mozzarelli.
    Wszystkie składniki łączymy razem.
  • 2. Do oliwy dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, sól i pieprz oraz zioła. Polewamy sałatkę sosem. Gotowe:)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy