Sałatka żurawinowym vinegretem

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 20 min

Uwielbiam eksperymentować z sosami do sałatek

  • 20 min

Składniki:

  • duża garść rukoli
    0,25 serka camembert
    4 pomidorki koktajlowe
    50 g suszonej żurawiny
    orzeszki w karmelu
    3 łyżki oliwy
    łyżeczka octu z czerwonego wina
    pieprz, sól

Sałatka żurawinowym vinegretem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowujemy sałatkę podana porcja jest podana w przybliżeniu dla jednej osoby, pozostały sos można przechowywać w lodówce. Żurawinę namaczamy w wodzie przez 10 minut.Rukolę myjemy i osuszamy, kładziemy ją na talerz. Dodajemy pomidorki, ser i orzeszki. Żurawinę odcedzamy i miksujemy razem z oliwą i octem. Doprawiamy do smaku. Jakby sos był jednak za gęsty można pozostawić sobie wodę z żurawiny i jej trochę dodać. Tak przygotowany sos podajemy z rukolą.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_03-2014

Komentarze

Podobne przepisy