Sałatka z uszkami

4.5 (142 ocen)

  • 20 min

Szybka do zrobienia sałatka, która na pewno przypadnie do gustu gościom.

  • 20 min

Składniki:

  • - mrożone uszka mięsne - 2 opak (moje były po 450 g)
    - szynka drobiowa - 30 dag
    - ananasy z puszki - 1 puszka
    - cebula - 1 duża szt
    - fasola czerwona - 1 puszka
    - koperek - 2-3 pęczki
    - majonez Kielecki - 3 łyżki
    - sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (142 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Uszka Majonez Wędliny

Sałatka z uszkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Uszka gotujemy według przepisu na opak w osolonej wodzie- ja gotowałam ok 7 minut. Cebulkę, szynkę i ananasy kroimy w kostkę. Fasolę czerwoną odcedzamy i przepłukujemy, koperek siekamy. Do przestudzonych uszek dodajemy szynkę, cebulkę, fasolę, ananasa i majonez. Na koniec przyprawiamy sałatkę według uznania i posypujemy koperkiem. Smacznego:)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Majonez Ananas Mąka Wędlina Fasola czerwona

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować