Sałatka z tuńczykiem i serem białym

4.5 (176 ocen)

  • 30 min

w sumie bardziej to pasta niż sałatka wale pod taką nazwą znalazłam ją kilka lat temu w gazecie. Naprawdę jest rewelacyjna,polecam:)

  • 30 min

Składniki:

  • puszka tuńczyka w oleju
    250 g sera białego półtłustego
    3/4 świeżej czerwonej papryki
    3-4 dużych ogórków konserwowych
    1 cebula
    1 ząbek czosnku
    szczypta soli i pieprzu
    2 łyżki majonezu
Wystaw ocenę:

4.5 (176 ocen)

Sałatka z tuńczykiem i serem białym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • składniki pasty 1. Tuńczyka przełożyć na sito i pozostawić na 15 minut aby olej dobrze odciekł. Do miski przełożyć ser i rozkruszyć go widelcem. Paprykę umyć,osuszyć i pozbawić gniazd nasiennych. Pokroić w kostkę średniej wielkości i dodać do sera. Ogórki także pokroić w średnią kostkę. Cebulkę drobno posiekać. Dodać do miski. Obrany ząbek czosnku poszatkować. Do miski wrzucić tuńczyka i wymieszać z resztą składników. Doprawić delikatnie do smaku (ostrożnie z solą ponieważ ryba może być bardzo słona). Dodać majonez i odstawić na co najmniej pól godziny do lodówki ( ale lepiej na 1-2 godziny). Podawać z pieczywem. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papryka Sałata Tuńczyk Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować