Sałatka z tuńczykiem i czarnym ryżem

4.5 (166 ocen)

Pyszna i niesamowicie barwna sałatka, którą się wszyscy zachwycają. Sałatka jest pełna warzyw, z dodatkiem tuńczyka, czarnego ryżu i awokado.

Składniki:

  • -pół szklanki czarnego ryżu
    -240g tuńczyka w oliwie z oliwek
    -pół awokado
    -2 łyżki jogurtu koziego
    -7 zielonych oliwek
    -2 ogórki kiszone
    -1 ogórek świeży
    -1 średnia cebula czerwona
    -1 mała czerwona papryka
    -1 mała żółta papryka
    -pieprz
    -1 ząbek czosnku
Wystaw ocenę:

4.5 (166 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z tuńczykiem i czarnym ryżem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. ryż zalewamy zimną wodą i odstawiamy na całą noc. Rano odlewamy wodę i gotujemy według wskazówek na opakowaniu. Następnie studzimy-czosnek rozgniatamy i mieszamy z jogurtem-wszystkie wyżej wymienione składniki kroimy w kostkę
    -tuńczyka przekładamy do miski, dodajemy ryż i resztę składników. Wszystko dokładnie mieszamy i przyprawiamy
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować