Sałatka z tuńczykiem i awocado
Składniki:
1 puszka tuńczyka w kawałkach w oleju
1/2 awokado
1 pomidor
2 jajka na twardo
2 mandarynki
garść sałaty mix
1 łyżeczka musztardy francuskiej
sok z cytryny
sól pieprz
Skopiuj listę zakupów
Sałatka z tuńczykiem i awocado - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.
Awokado przekroić, zdjąć skórkę i pokroić. Skropić sokiem z cytryny.
2.
Do salaterki włożyć sałatę, na wierzch odsączone z oleju kawałki tuńczyka, kawałki jajka i pomidora. Mandarynki obrać, cząstki przekroić, dodać do reszty.
3.
Musztardę połączyć z łyżką oleju z puszki, łyżką soku z cytryny. Do smaku dodać pieprz i sól. Wymieszać i polać sałatkę przed podaniem.
Komentarze