Sałatka z tuńczykiem i makaronem

4.5 (144 ocen)

Pyszna, zdrowa, pełna witamin, czego jeszcze trzeba!?

Składniki:

  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
    1 szkl suchego drobnego makaronu lub ryżu
    1 mała puszka kukurydzy
    1 mała puszka groszku
    1 mała puszka czerwonej fasoli
    3 ogórki kiszone
    0,5 pora
    Mała cebula
    0,5 czerwonej papryki
    3 jajka
    Czarne oliwki – ewentualnie
    Majonez/śmietana/ jogurt – według upodobań
Wystaw ocenę:

4.5 (144 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z tuńczykiem i makaronem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron lub ryż ugotować według przepisu na opakowaniu – nie rozgotować! Przelać zimną wodą odcedzić. Tuńczyka i warzywa z puszki odcedzić. Ogórki, paprykę, cebulę i jajka pokroić w drobną kostkę. Pora pokroić w półksiężyce – można go przelać wrzątkiem. Wszystkie składniki połączyć ze sobą. Dodać majonez doprawić do smaku
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować