Pyszna, zdrowa, pełna witamin, czego jeszcze trzeba!?
Składniki:
1 puszka tuńczyka w sosie własnym
1 szkl suchego drobnego makaronu lub ryżu
1 mała puszka kukurydzy
1 mała puszka groszku
1 mała puszka czerwonej fasoli
3 ogórki kiszone
0,5 pora
Mała cebula
0,5 czerwonej papryki
3 jajka
Czarne oliwki – ewentualnie
Majonez/śmietana/ jogurt – według upodobań
Sałatka z tuńczykiem i makaronem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Makaron lub ryż ugotować według przepisu na opakowaniu – nie rozgotować! Przelać zimną wodą odcedzić. Tuńczyka i warzywa z puszki odcedzić. Ogórki, paprykę, cebulę i jajka pokroić w drobną kostkę. Pora pokroić w półksiężyce – można go przelać wrzątkiem. Wszystkie składniki połączyć ze sobą. Dodać majonez doprawić do smaku
Komentarze