Sałatka z tuńczykiem

4.5 (182 ocen)

Moja kolejna propozycja podania tuńczyka w sałatce. Świetna na przekąskę między posiłkami.

Składniki:

  • pół główki sałaty lodowej
    puszka tuńczyka w kawałkach w oleju roślinnym
    po strąku papryki czerwonej, zielonej i żółtej
    pół puszki groszku konserwowego
    100g sera feta
    zioła prowansalskie
    sól, pieprz
    sos: łyżeczka soku z cytryny
    2 łyżki oliwy z oliwek
    łyżeczka miodu
    zioła prowansalskie



Wystaw ocenę:

4.5 (182 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sałatę opłucz, osusz i porwij na niewielkie kawalki. Papryki umyj, pozbaw gniazd nasiennych, pokrój w cienkie paski. Tuńczyka i groszek osącz z zalewy, ser pokrój w drobną kostkę. Do głębszego naczynia przełóż wszystkie składniki, przypraw solą i pieprzem.
  • 2. Składniki na sos wymieszaj i polej nim sałatkę. Przed podaniem dokładnie wymieszaj. Spożywaj od razu po przygotowaniu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata Tuńczyk

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować