sałatka z tuńczyka z kukurydzą i papryką

4.47 (162 ocen)

  • 15 min

Sałatka jest błyskawiczna i pyszna, to zdecydowanie jedno z bardziej udanych połączeń z tą rybką.

  • 15 min

Składniki:

  • 2 puszki tuńczyka w sosie własnym (optymalnie w kawałkach)
    1 puszka kukurydzy
    1 duży strąk papryki czerwonej
    5 ogórków konserwowych
    pęczek szczypiorku
    3 łyżki majonezu
    sól
    świeżo zmielony czarny pieprz
Wystaw ocenę:

4.47 (162 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z tuńczyka z kukurydzą i papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • xxx 1. Rybę i kukurydzę odsączamy z zalewy.
    Paprykę i ogórki kroimy w drobną kosteczkę.
    Szczypiorek siekamy.
  • 2. Wszystko mieszamy razem z majonezem i przyprawami, odstawiamy do lodówki do schłodzenia i "przegryzienia się".

Porady

Tuńczyka możemy zastąpić łososiem oraz każdą wędzoną rybą.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kukurydza Papryka Szczypiorek Tuńczyk

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować