Sałatka z tuńczyka - warstwowa

4.5 (149 ocen)

  • 30 min

...

  • 30 min

Składniki:


  • 2 puszki tuńczyka w oleju
    1/2 puszki kukurydzy
    100 g startego sera / np. cheddar /
    3 jajka ugotowane na twardo
    1/2 pęczka szczypiorku
    3 łyżki majonezu
    1 łyżka keczupu
    sól , pieprz , słodka papryka
Wystaw ocenę:

4.5 (149 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z tuńczyka - warstwowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Tuńczyka wyjętego z oleju rozdrobniłem widelcem , kukurydze osączyłem. Jajka ugotowałem na twardo , obrałem , oddzieliłem żółtka od białka , posiekałem drobno.
    Ser starłem na tarce o grubych oczkach. Posiekałem szczypiorek , zmieszałem majonez z keczupem , doprawiłem solą , pieprzem , słodką papryką.
    W szklanym naczyniu ułożyłem warstwowo : połowę żółtego sera , posiekane białko , połowę sosu majonezowo-keczupowego , szczypior , tuńczyk , resztę sosu , kukurydzę ,drugą część tuńczyka , resztę sera i posiekane żółtko . Udekorowałem szczypiorkiem / można inaczej według własnej inwencji/.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować