Sałatka z tuńczyka i ryżu

4.5 (170 ocen)

  • 30 min

Ta szybka i smaczna sałatka z ryżu i tuńczyka zadowoli każdego gościa lub głodnego domownika. świetna jako przekąska lub drugie śniadanie w pracy.

  • 30 min

Składniki:

  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
    1 torebka ryżu (100 g)
    3 jaja na ugotowane twardo
    10 małych ogórków konserwowych z chili (lub dwa zwykłe)
    1 puszka kukurydzy konserwowej
    1 puszka groszku konserwowego
    szczypiorek
    4 łyżki majonezu
Wystaw ocenę:

4.5 (170 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Korniszony

Sałatka z tuńczyka i ryżu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż gotujemy według przepisu z opakowania na sypko a następnie studzimy. Tuńczyka odsączamy i rozdrabniamy widelcem. Kukurydzę i groszek odsączamy.
  • 2. Jaja ugotowane na twardo obieramy i wraz z korniszonami drobno siekamy. Szczypiorem myjemy, osuszamy i drobno siekamy.
  • 3. Wszystkie składniki łączymy i mieszamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kukurydza Ryż Sałata Tuńczyk

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować