SAŁATKA Z TRUSKAWKAMI I SZPINAKIEM

4.5 (185 ocen)

  • 20 min

Bardzo długo zbierałam się do wykonania sałatki z truskawek i świeżego młodego szpinaku. Aż dojrzałam do tego połączenia. Nie żałuję ani ja , ani moi goście których uraczyłam takim daniem w upalny dzień. Staram się wtedy przygotowywać lekkie dania.

  • 20 min

Składniki:

  • 500g truskawek
    250g szpinak baby ( świeży ! )
    1 duża kulka mozzarelli
    2 łyżki miodu
    ocet balsamiczny - krem
Wystaw ocenę:

4.5 (185 ocen)

Zobacz również:

Desery Sałatki

Sałatka z truskawkami i szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. SOS:
    ok150 g z naszej porcji truskawek blenderujemy, po czy dodajemy do powstałego musu miód i ocet balsamiczny ( do smaku ). Dokładnie mieszamy.

    SAŁATKA:
    Szpinak dokładnie myjemy, odcinamy "ogonki" z listków - układamy na talerzu. Na wierzchu kolejną warstwą, którą kładziemy są połówki pozostałych truskawek oraz plasterki mozzarelli ( lub kuleczki jeśli takową zakupimy).

    Całość polewamy sosem. Ja jeszcze dla dekoracji na wierzchu zrobiłam delikatny zygzak z octu .

    Sałatkę jako delikatną kolację proponuję podać z bagietką.

    Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować