Sałatka z truskawką i camembertem
Składniki:
- 50g rukoli
50g roszponki
50g szpinaku baby
75g sera camembert
8 truskawek
Oliwa aromatyzowana pieprzem
Ocet balsamiczny
Sól
Pieprz kolorowy
Sałatka z truskawką i camembertem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
-
1.
Rukolę umyć, osuszyć, jeśli listki są duże to porwać na kawałki. Wrzucić do dużej miski.
Szpinak i roszponkę umyć, osuszyć, wrzucić do miski.
Truskawki umyć, usunąć szypułki, pokroić w kostkę. Ser pokroić w kostkę podobnej wielkości co truskawki. Wsypać do sałat.
Posypać pieprzem kolorowym. W miseczce wymieszać składniki sosu: olej, ocet balsamiczny, sól.
Sałatkę polać, lekko przemieszać i od razu podawać.
Komentarze