Sałatka z tortelloni i grillowaną brzoskwinią na rukoli

0 (0 ocen)

Ta sałatka to wynik kulinarnego eksperymentu. Oryginalne połączenie słodkiej grillowanej brzoskwini z sycącym tortelloni i lekką rukolą z dodatkiem wędzonego boczku. Kolorowa i sycąca sałatka wprost idealna na drugie śniadanie albo na kolację.

Składniki:

  • 1) 250 g tortelloni (np. z mięsem albo warzywami)
    2) 3 brzoskwinie (mogą być z puszki)
    3) opakowanie rukoli (ok. 120g)
    4) ok. 40 g pestek dyni
    5) ok. 40 g pestek słonecznika
    6) 150 g wędzonego boczku
    7) 2 łyżki oleju
    8) 2 łyżki octu balsamicznego
    9) świeżo zmielony czarny pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Torty Sałatki

Sałatka z tortelloni i grillowaną brzoskwinią na rukoli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Boczek kroimy w cienkie paseczki i podsmażamy.
  • 2. Brzoskwinię kroimy w plasterki i podsmażamy na patelni grillowej.
  • 3. Na suchej patelni prażymy pestki dyni i słonecznika.
  • 4. W międzyczasie gotujemy tortelloni według przepisu na opakowaniu.
  • 5. Przygotowujemy sos: mieszamy olej i ocet balsamiczny oraz świeżo zmielony pieprz.
  • 6. Na talerzu układamy rukolę, na niej tortelloni, podsmażony boczek i grillowaną brzoskwinię. Sałatkę posypujemy uprażonymi pestkami słonecznika i dyni i polewamy przygotowanym sosem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczek Brzoskwinie Rukola Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować